fredag 28 september 2012

Hastighetsbegränsning upphör

Fri fart!

Kolla vilken vacker syn. Ur det höstfärgade buskaget reser sig ett härligt gammalt vägmärke. I princip betyder det "FRI FART". Nu togs detta ur bruk i september 1967 när vi började köra på höger sida. Just därför står skylten till vänster. I detta fall begränsades den fria farten även av vägens kondition.

Bara att gasa på.
 Med lite härligt sladdande på grusvägar kom jag fram till Storsjön i Viskafors. En gång i tiden dämdes sjön upp för att kunna ge vattenkraft åt industrierna kring Viskan. Därmed lades hela gårdar under vatten. Nu pågår renovering av dammluckorna och vattennivån har sänkts med ca 10m. Plötsligt kommer husgrunder mm fram igen.

10m blir mycket strand.

Sjönk ekan innan eller efter sänkningen?av sjön.
 Min lilla tur letade sig vidare utmed Viskan, ner till Seglora. Kanske mest känd för sin kyrka, den som flyttades till Skansen i Stockholm. Men den nya är inte fy skam den heller. Men ännu häftigare är de gamla valvbroarna. Hur snygga som helst i höstsolen.
Valvbron i Seglora.
Ett skarpt öga kanske har noterat att flitens lampa varit tänd i garaget... asså inte det. Jo, min kommunalarbetarslöa Kawa har fått framskärmen vänd. Detta i ett försök att inte få all skit på framlampa och visir. Något som strulat till det i regn och blöta vägar. Sista biten hem gick i just dessa element och ingreppet verkar funka. Och jag som inte skulle ha framskärm. Men denna sommar blev det så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar