måndag 15 oktober 2012

V4, 96:a, 73:a, 150?, 5!

Där hade du allt en jävla tur!

Helgens cykelcrosstävlingar i Falun kan lätt fylla bloggen med statistik och siffror. Antal varv, cyklade minuter, olika puls, placeringar, procent efter vinnaren. Där kan vi stanna ett slag. I bilen på väg hem fick Lasse ett sms om att Sven bättrat på sitt resultat och nu bara var 11% efter segraren. 11% av vad vet jag inte riktigt, men så kan jag heller inte excel. Däremot var Lasses replik på detta helt underbar: "100% efter en spurtande MTB-åkare, sittandes med händerna uppe på handtagen".

Superklassen på Lugnet. Foto: Öijer
För att förtydliga lite så kör jag ett Björn F referat av händelserna. Lördagen race har jag inget aning om min kapacitet, sätter ett rimligt högt mål och slår det med råge. Lite mer taggat inför söndagen höjs ribban till en ny nivå, över lördagens resultat. Uppvärmning i bilen med tomgång, 23 grader i kupén och Prestigeklassen utanför fönstret. Ett par varv i en närbelägen dunge och det mesta känns bra. 0,2 bar till i Pipistrellosarna för att slippa genomslag och pang, racet är igång. Får en bra start, men flyger av banan efter ca en minut och tappar säkert 10 platser. Ut igen och snart utkristalliseras smågrupperna. På varv tre sitter jag i en grupp med en Jönköping, två Valhall, en Falu och en Mölndal. Platserna växlar i gruppen och jag märker att slakmotan vill sig inte och jag tappar. Som tur är följs den av banans mest tekniska parti med lera, sand, svängar och löphinder. Ut på sista varvet tappar jag och Jönköping lite, men kroppen känns okej. I början av slakmotan kör vi förbi CSK Caroline på var sin sida, kommer upp jämsides och plötsligt vill ingen dra i backen. Jag spricker upp i ett garv åt situationen och trillar därmed in bakom. Så det kan gå. De före har nu en bra lucka, men jag sätter in en stöt och lämnar Jönköping bakom. I lerbacken är jag ikapp Falun, tar hjul och går sedan om ut ur sanden. Nu är det "pjäxan i kaminen" som gäller och till löphindret är jag ikapp Valhall och Mölndal som bär cykeln brett. Trasslar lite med pedalen, men ligger i hasorna in mot sista böj med Oscar vrålandes i högtalarna. Ser hur Valhall seglar iväg mot målet samtidigt som jag går på för fullt och passerar "en landsvägscyklist ståendes i bocken" med 100%.
Så går det till runt 25:e plats, spännande va? Att Mölndal=Lasse, och att vi skulle sitta 7 timmar i samma bil kanske var lite ostrategiskt av mig. Men va fan, race är race. Vänner kan man vara resten av tiden:)

Vi bodde i en mysig stuga, kollade Nightrider till frukost och hade det gött. Det är nåt visst med Crosskulturen. Övrig statistik: Bil: 105mil, 2x7tim inkl, paus, Cykel: ca 2x40min, ca 2x15km, Nöje: ca 750cl sydafrikanskt rödvin och smågodis.
Interiör sett från TV:n, dvs vad Nightrider såg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar