lördag 30 mars 2013

Det nya gula.

Igår cyklade jag åt ena hållet på eftermiddagen. Ca 3 plusgrader, motvind, iskristaller i luften. Allt var grått, kallt och gick tungt. 740 raggarna med löjligt platt skärm på kepsen satt kvar i bilen och rökade. När jag tänker på det så börjar jag tvivla på mitt färgseende, det kanske var svartvitt som en gammal film. Inte ens sadelstolpen i kolfiber som jag tradade till mig på Janne Jacobsson Hjälpens huggsexa, kunde råda bot på eländet.

Idag cyklade jag åt andra hållet på förmiddagen. Ca 3 plusgrader, medvind, solsken. Allt var färgglatt, behagligt och lätt. Nån fylltratt hade planterat sin Toyota uppe på ett staket. Min blick letade sig ständigt till solbelysta slänter i jakt på vårens första tussilago. De sista sågs på våffelcrossen i höstas. Man av allt gult i dikesrenen var det bara godispapper, burkar, plastband och ett bananskal. Det som göms i snö...men bananskalet var nog dagens skörd.

Sen skall jag faktiskt "gilla", +1, you name it , på Lisa Ströms kamp för jämställdhet. Nu har hon slagit huvudet på spiken och träffat rätt. Jag har tidigare tyckt hon har rätt i sak, men föga imponerats av hennes uttryck. I mitt tycke har ordvalet inte vunnit den respekt ämnet kräver. Kanske för att jag tillhör kategorin " vita medelålders förtryckta män" eller att jag som sagt inte gillat ordvalet eller att hon helt enkelt cyklar genomsnittligt fortare än jag. Fast det kanske bara förpassar mig tillbaka till första kategorin. Men nu har hon fått redan korkade talespersoner att uttala sig ännu mer korkat. Bra där Lisa, såna som du "gör" skillnad.

Nu är det dags att dyka in i garderoben och ekipera sig för kvällen begivenheter med krogshow och glam.

Glad påsk till er som inte hänger på korset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar