söndag 7 juli 2013

Kulturtur für alle

Vet knappt var jag skall börja. Det är nackdelen med att få långa uppehåll i bloggen. Sen börjar man själv undra varför? Är mitt liv innehållslöst? Händer inget intressant? Har jag ingen GoPro? Osv, osv.
I mitt fall har det varit massa grejer som hänt, men jag har haft torka i tangentbordet.
Kort sammanfattat har jag cyklat nada, varit på raggarträff i Tidaholm, sett en fantastisk konsert med Depeche Mode på Parken i Köpenhamn och köpt ett nytt hus.

Däremellan har jag fått tips av Tassen att kolla på SVTs Öppet arkiv med gamla grejer. Och Minnenas television, haha, repriser där Arne Weise är skitgammal i början av programmet som sändes för första gången för typ 10-15år sen. Hur gammal kan man bli?

Öppet arkiv gav en bra grund till en kulturtur när vi åter stiftade bekantskapen med Hasse-Klas, Sailor, Den gamla, ALU och Dragan i Bank für alle. Detta måste vi åka och kolla på. Var f-n ligger Kvibille...i Halland.
Snabbscan, vad mer finns i Halland av intresse, i form av specialgubbar, museer mm. Det visar sig vara en smältdegel av allt detta, Ullared, Ola-Conny och Morgan, Åkulla, Bockstensmannen, Grimeton, Stefan o Krister, motorbanan. Vi kokar ner resan till Svedinos bil och flygmuseum och Harrys gamla barndomsbank i Kvibille.

Sigvard Berggrens Futurecar rullade en tid i Borås, men sen satsade han på djurparken istället, tur det.
Monarks första motionscykel, tåclips och armvev. Sen blev det ergometercyklar...
JA 37 Viggen

Jag har inte varit på Svedinos på sådär 30år. Starkaste minnet är nog när morsan kollade in i en ambulans och höll på att svimma när det låg en docka i den. Dockan låg kvar och såg lika blek ut som morsan.

Sen drog vi vidare förbi Harplinge och ner till Kvibille. Här såg det ut som i serien och säkert finns det ingång till valvet, även kallad Harrys bunker, från både pizzerian och Gästgivaregården. Dessvärre var det precis som i Peter Wahlbäcks sång om Ullared...STÄNGT. Så stängt att t o m osten möglar.

Banken efter Dragan.

Tassen kollar efter ingången.

Och hos Manolito var det stängt.
Så vi drog vidare till Oskarström där vi bukfylldes på en riktig B-pizzeria. Men maten var bra. Nu drog vi norrut och glasspaus i Fegen. Sen avverkades fyra orter på raken som börjar på Ö, innan cirkeln var sluten och vi åkte hem. Summan av dagen blev 34 mil på grymma, krokiga mc-vägar genom ett somrigt halland.

Dagens rutt: Bollebygd-Hyssna-Skene-Örby-Torestorp-Älekulla-Källsjö-Åkulla-Köinge-Vessigebro-Årstad-Heberg-Ugglarp(Svedinos)-Harplinge- Kvibille(Harrys bank)-Oskarström-Skavböke-Yttra Mjälahult-Torup-Kinnared-Fegen-Kalv-Ö.Frölunda-Överlida-Öxabäck-Örby-Skene-Hyssna-Bollebygd

Nu kollar vi på en tur i Bohuslän bara för att lyssna på dialekten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar