onsdag 2 januari 2013

13

Det gamla året slutade inte alls som det var tänkt. Det anstående nyårskalaset fick hastigt ställas in pga sjukdom. Några snabba bud kom efter det, men för mig blev det en stillsam kväll med lite planering och ideer kring "kulturtursåret". Arn, "den gamle tempelkillen" var ett förslag, ett annat var tractor pulling och sen slänger jag nog in speedway-match. (till skillnad från f##tbollstävling)

Detta till trots så startade det nya året med trötthet och huvudvärk. Vad passar då bättre än att cykla lite. Det ligger dessutom i linje med att jag måste röra lite på mig igen. Sagt och gjort så gav jag mig av i uppehåll, segade iväg längs tröga grusvägar och tjong så rök bulten till sadeln av. Det blev cykling med betoning på lite. Bara att ståcykla hem och tappa upp ett varmt bad att somna i innan det var CX stream från Baal.

Jag som trodde hojen var bombsäker.
Idag var det mjukstart på jobbet. Där jag jobbar går inte diskussionerna varma kring "trängselskatten" som alla goa göteborgare idag fått i gåva av sina folkvalda politiker. De politiker som cyklar till sina jobb och därför inte vill ha en för hög bro över Göta älv. Det blir så jobbigt att cykla då. Att sen båttrafiken inte kommer under och att hela stan ligger på kullar verkar inte vara en faktor. Sen namnet, "trängselskatt", så jävla dumt. Det handlar ju inte om trängsel. Vore det så skulle inte de stora lederna runt och genom Göteborg ha avgift utan stadskärnan. Dessutom är avgiften inte högre än att de flesta kommer att köra ändå eftersom alternativen är för få och dåliga. Och just det är nog det fina i kråksången, pengarna rullar in så vi kan finansiera lite nya korkade infrastruktur hämmare. Eller så hamnar pengarna som vanligt i helt fel fickor.
Men som Kurt Olsson sa långt innan Fådda blommor, "-...som våra politiker så fint har ställt till...(konstpause)...vårt förfogande."

Matchande sadel.
Trackern har fått en ny sadel och nytt överdrag som skall se fräsigt ut. Sen hoppas jag det blir bekvämare. Det är inte tussilagosäsong än på ett tag, men det gäller att vara ute i tid. Appropå ovanstående så är den bågen en fröjd eftersom den är skattebefriad och inte berörs av trängselskatt.

Sist en liten pärla. Visst är den fin men inte ny som mössen sa i Askungen. Men det är fan klass på tanterna. Två ikoner från mina tidiga musikupplevelser. Jaja, jag kraschade på Kim, gjorde inte alla det:)

Kim Wilde och Nena
Anyplace, anywhere, anytime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar