söndag 30 december 2012

Listfri sammanfattning.

Året går mot sitt slut. Det är tid för alla bloggare att lista sina erfarenheter av årets händelser.
Det skiter jag i, det blir lite segt att läsa om 11 månader och 3 veckor av mörker. Däremot har sista veckan bjudit på några trevliga reflektioner. Ibland förefaller jag ha en lite dyster livssyn. Det i kombination med en fabless för julen som får Grinschen att framstå som tomtefar, så litade jag blint på att världen skulle gå under förra fredagen när Maya-kalendern tog slut. Viss panik utbröt när jag framåt eftermiddagen kom till insikten att slutet nog inte var inom räckhåll och att jag inte hade fixat julförberedelserna. Nu var dyra råd goda. Jag skulle få betala med mitt tålamod i diverse köpcentra, bilköer, köer i affärer, kö till kö osv. Runt halv fyra på eftermiddagen rullar jag ner för Björndammsbacken mot Allum. 57 lediga p-platser...av typ 1100? Andas, andas, andas. In i parkeringshusets bilkö, det låga taket och alla bilar skapar en klaustrofobisk känsla. Appropå det, borde inte julfobi heta St Klaustrofobi? Va! En lucka direkt, ur bilen, knö sig fram och uträtta de ärenden som behövdes och ut igen...på 20 minuter. Men det var inte över så här lätt, in mot Göteborg och sikte Backaplan, över Röde orm och. Nähä, den gick inte. Nu hamnade jag vid centralen, vilket iofs var lika bra så fick jag rättat till mina glasögon. Nytt försök via Göta älv-bron och fel igen, men nu var det ett varv över Brunnbo så var allt på banan. Här var det lugnare än vanligt och jag var klar vid halv sex. Va fan, bara att pusta ut.

Julafton bjöd på massor av snö, vanlig förvirring, grå tomte och för mycket mat. Eftersom vi vuxna "inte byter pengar" cashade jag in en naturbok från sonen, en rekordbok, ett presentkort och en t-shirt som anstår en bakåtsträvare med integritetsproblem som jag.

Sågs första gången på en gothare i Mellerud
Sen var det mellandagar med för lite CX livestream, för tråkigt väder, lite umgänge med släkten och massor av TV. Men jag minns inte vad jag sett. Det mest bestående var en sekvens i nyhetsåret där följande bild togs upp med anledning av en debatt kring "icke begreppet" hen.

Army of lovers i mello, 20år senare?
Tydligen har detta flukturerat i sociala medier sedan i våras, men givetvis stolt gått mig förbi. Det är dock tillräckligt roligt för att kunna bli ett ämne till en t-shirt till. Det har bakats Pannkakstårta utan ägg och laktos.
Spännande tilltag för att alla skulle kunna äta gott och fira dottern som fyllde finwhiskey.

Imorgon är det nyårsafton som firas i goda vänners lag. Hoppas att jag inte lovar nåt idiotiskt jag inte kan hålla. Racercykeln har inte sålt sig så det har inte blivit något tryck på "köp" knappen. Lika bra det kanske. Funderar istället på att avveckla lite grejer som bara tar plats och knappt används. Inte så att det är trångt utan mest helt onödigt. Det blir inget löfte men en god tanke till nästa år. "Less is more" heter det ju om man inte är Yngwie Malmsteen, då det heter "more is more".

Och i samma ämne där det lätt blir för mycket så har jag smakat ett bakverk som fan vet hur det platsar i dagens lättstötta samhälle. Disney hade säkert klippt bort det, de flesta andra också. Nu vet inte jag om anstöten uppstår av namnen, kombinationen eller smaken. Fritt översatt skulle det heta Turkisk Peppar Negerboll eller helt inlindat "kalla det vad du vill med salmiaköverdrag" om ingen skall bli stött.

Delicatoboll med drag.
Om nu "more is more" så räckte det med en av ovanstående. Det bubblar ännu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar