söndag 9 december 2012

Grand Final

Först årets crossbild. För er som tvivar på snömannen Yeti,
det finns två.

En bild säger mer än tusen ord. Bild: Cyclesport.se
Idag var det stora finalen i CX-cupen, återigen i Vårgårda, åter i snö och några minusgrader, men dagen till ära åt andra hållet. Gårdagens springbacke blev nu en intressant utförslöpa med två 90 gradare. Gårdagens drop blev dagens springbacke för de som inte gav sig på att försöka cykla upp. Svårt i lössnö. I övrigt blev det inte så annorlunda som man kunde tro, kanske lite bättre flow idag. I toppen sopade David Eriksson hem hela Superklassen före Axel Wannerskog som tyvärr DNF:at två dagar och envise Adam Steen.
Längre ner i listan hamnade männen på bilden och undertecknad. I prestigeklassen tog  Magnus Darvell inte helt oväntat hem segern, Men nästa år får han nog hålla i hatten när de yngre förmågorna  fått rutin. Coolt att även sverige livestreamar cupfinalen. Kanske inte så rafflande, men ett steg i rätt riktning.

Fighting face. Bild: Cyclesport.se
Åsa Erlandsson gjorde en grand slam och tog hem segern i alla elva deltävlingarna, strongt. Dessutom kul att damklassen vuxit lite i år. Resultat, länkar och bilder finns på CX SWEDEN.com.

Årets CX-cup var lite trevande i början, sen info och allmän förvirring. Prestigeklassen växte genom att flera bra Superklassare flyttade upp. Superklassen fick lite nytillskott och behöll sin kostym. De sex tävlinghelgerna har bjudit på varierade banor, men det som varit gemensamt för de flesta är att det varit tungt och blött. Kan ha lite med vädret att göra. I mitt tycke har de två sista helgerna, Flottsbro och Vårgårda stått i en klass för sig. Spännande att se vad CX-gruppen hittar på till nästa höst. Kanske ett lite annorlunda poängsystem så internfighterna nere i fältet blir intressantare? Snyggcross i torrt före? Vi får se.

Veckan som kommer bjuder eventuellt på uppesittarkväll med några ur CX Sweden. Kan komma en del gött ur det. Övrig tid går väl till att klia på Les Paul:en, fundera på vad man skall göra nu utan cykelcross. Sen har jag ju en massa Ymerkläder att slita ut, jobbigt. Jag säger då det: Ilandsproblemen hopar sig!

Avslutar med en klassiker på temat uppesittarkväll: Pyssel och papp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar