måndag 15 februari 2010

Rallyhelg

Så var årets svenska VM rally avklarat och det glada rallygänget samlades åter i Älvsjöhyttans Lägerskola även kallad Rallyskolan.
Grillning i väntan på SS15, Fredriksberg
Årets upplägg blev det softaste i historien. Sovmorgon på lördag och bilarna kör 3km från skolan. SS9 och 15 är samma sträckning som körs två gånger. Första repan var lite försenad.
Andra repan var därmed också sen, så sen att det blev mörkt. Fräckt med extraljus, glödande bromsar och lågor ur avgasrören.
SS17 Rämmen runt kl 8 på söndagen.
På söndagen var det svintidig revelj. Avresa 06.45. Vi kom lagom till vägbytet efter Holmsjön.
Skogen var bora sen sist vilket gav riktigt bra sikt. Det är sanslöst vilken hastighet det håller på snövägarna. Till andra varvet gck vi ner till sjön och såg bilarna genom en underbar kurvkombo.
WRC-TV kom in med helikopter och landade på sjön. Mäktigt.
Mikko Hirvonen tog hem segern i WRC. P-G Andersson tog hem Super 2000, nästa års värstingserie utan turbo. Hans lilla Skoda Fabia med 275hk gick som ett troll och sköt härliga knallar över nejden.

Älvsjöhyttans Folkets park, ca 100x50 m.
Googla Älvsjöhyttan och du får väldigt få träffar. Möjligen om hästjärnvägen i bruk 1876-1898 och återinvigd 1998. Efter att ha varit i byn nästan varje år de senaste 10 åren var jag nyfiken på vad den hade, så jag tog en promenad. Ur ett litet hus med en gullig skylt "Dödsriket" kom en specialgubbe med skånedialekt. Detta ligger i NV Värmland mellan Lesjöfors och Hällefors.
Gubben berättade att byn har 11 bofasta hushåll. Affären lades ner 1994, men där bor nu byns transvestit. En rekorderlig karl enligt utsago. Det är en avfolkad liten by i en svensk idyll.
En klassisk bruksort som inte längre står sig i konkurensen. Men perfekt för rally och rekreation, här finns ingen mobiltäckning.
Angående de utlovade bromsarna till min cross, så uteblev dessa. Ett visst företag i Karlstad ha ju inget lager, därför får det vänta på sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar